Glas och behandlingar

När det är dags för nya glasögon går tankarna ofta till hur de ska se ut. Kanske börjar du botanisera bland bågar och fundera över färg. Och det är inte konstigt. Att välja en snygg glasögonmodell som du trivs i är såklart viktigt. Men att ha rätt glas som är anpassade efter dig och dina behov är faktiskt helt avgörande när det kommer till nya glasögon. Vi hjälper dig hitta rätt glas, så att du kan se skarpt.

Hitta rätt glas för dig
alt

Enkelslipade glas

Fram till 40-årsåldern är enkelslipade glas den vanligaste typen av korrigerande glas. De används ofta av dig som ser oskarpt antingen på nära håll eller på långt håll. Varje glas har bara en styrka över hela glasytan och slipas efter din närsynthet eller översynthet. Enkelslipade glas kan även användas för dig som har astigmatism, alltså brytningsfel.

alt

Progressiva glas

Progressiva glasögon kan du i stort sett använda hela tiden, oavsett om du kör bil eller läser morgontidningen. Det är olika styrkor i ett och samma glas vilket innebär att du kan se skarpt både på nära håll såväl som på långt håll. Våra progressiva glas är tillverkade enligt strikta kvalitetsstandarder och har blivit utnämnda till Europas bästa glas. Utforska våra olika kategorier och hitta det som passar dig bäst.

alt

Kontor-och datorglas

Slipp trötta och ansträngda ögon på jobbet med rätt terminalglasögon. Många av oss arbetar flera timmar framför en datorskärm, något som kan vara oerhört krävande för ögonen. Trötthet, huvudvärk, nackbesvär och svårigheter att se skarpt på skärmen är tecken på att du kanske behöver kontor- och datorglas.

Ytbehandlingar och tillval

Det finns en rad olika ytbehandlingar som skyddar dina glasögon och tillval utifrån dina behov. Här hittar du smuts- och vattenavstötande behandlingar, polariserande glas som skyddar mot UV-strålning och färgade glas i olika toner.


© 2023 Aoptik