Progressiva glasögon

Progressiva glasögon har flera styrkor i ett och samma glas. Det innebär att du kan använda samma glasögon jämt, eftersom du ser tydligt både på korta och långa avstånd. Våra progressiva glas är tillverkade enligt strikta kvalitetsstandarder och har dessutom blivit utnämnda till ett av Europas bästa glas. Vi är specialister på progressiva glas och säljer högkvalitativa glas från Essilor/BBGR, världsledande på progressiva glas. Utforska våra olika kategorier av progressiva glas och hitta det som passar dig och din plånbok bäst.

Vad är progressiva glas?

Enkelt uttryckt kan man säga att progressiva glas är som läsglasögon och distansglasögon i ett och samma glas. Det är ett bra alternativ för dig som behöver korrigera flera synfel samtidigt. Genom att använda komplex teknik kan vi slipa glasen med styrkan för att se på längre avstånd upptill, styrkan för nära avstånd nedtill samt en del för mellanseendet. Första gången man använder progressiva glas kan det vara ovant, det kan ta 2-4 veckor ungefär för att både ögat och hjärnan ska vänja sig vid det progressiva glaset. Din personliga optiker hos Aoptik hjälper dig gärna om du blir sugen på att skaffa progressiva glas – eller vill byta till ett nytt par.

Olika typer av progressiva glas

Tekniken utvecklas ständigt och därför finns det flera olika typer av progressiva glas att välja bland. Men för att göra det så enkelt som möjligt har vi fyra olika prisklasser – från lite enklare glas till mer avancerade.

Vill du delbetala ditt köp?

På Aoptik erbjuder vi en rad olika betalningsalternativ. Hos oss har du möjlighet att betala i den takt som passar dig. Du kan bland annat välja att delbetala i 12 månader, helt utan ränta och avgifter.

Läs mer

© 2023 Aoptik