Enkelslipade glas

Om du har svårt att urskilja trafikskyltar när du kör bil eller kisar lite för mycket när du läser i hopp om att begripa vad som står kan det vara dags att skaffa glasögon. Det absolut vanligaste glaset är enkelslipade glas, som används av dig som behöver hjälp att se antingen på kort avstånd eller på långt avstånd.

Vad är enkelslipade glas?

Enkelslipade glas är det absolut vanligaste korrigerande glaset. Som namnet antyder är det en och samma styrka över hela ytan, till skillnad från progressiva glas. Enkelslipade glasögon använder du när du inte längre ser tydligt på nära håll eller på långt håll, men det används även om du skulle ha brytningsfel. Vi erbjuder ett brett utbud av enkelslipade glas, asfäriska som sfäriska. Aspheo är det bästa valet inom asfäriska glas när det gäller samtliga styrkor. Det ger ett skarpt seende och är bekvämt vid alla tillfällen, i alla blickriktningar. Dessutom ger det upp till 30% bättre synskärpa jämfört med ett standard enkelslipat glas. Asphor, också ett asfäriskt glas, minskar effekten där ögonen ser större eller mindre ut bakom glasen. Unor är ett traditionellt sfäriskt glas som är lämpligt för alla avstånd.

Vill du delbetala ditt köp?

På Aoptik erbjuder vi en rad olika betalningsalternativ. Hos oss har du möjlighet att betala i den takt som passar dig. Du kan bland annat välja att delbetala i 12 månader, helt utan ränta och avgifter.

Läs mer

© 2023 Aoptik