Gratis synundersökning

Synen räknas ofta som det allra viktigaste sinnet, då majoriteten av våra intryck kommer via våra ögon. Därför är det särskilt viktigt att vi värnar om vår syn. Eftersom synförändringar sker gradvis rekommenderar vi att du kollar synen hos en legitimerad optiker minst vartannat år – även om du inte upplever någon märkbar skillnad. På Aoptik erbjuder vi gratis synundersökning* till alla. Varmt välkommen in till oss!

Gratis synundersökning eller 710 kr rabatt på båge/glas.


Hur går en synundersökning till?

Torra, röda, kliande eller trötta ögon, ljusblixtar och prickar, huvudvärk samt lässvårigheter är bara några symptom som pekar på att det är dags för ett syntest. Hos Aoptik gör vi alltid en noggrann synundersökning i lugn och ro. Det får helt enkelt ta den tid som behövs. Då får du veta vad dina ögon behöver. Våra synundersökningar utförs alltid av legitimerade optiker som använder sig av den senaste tekniken.
alt

Innan synundersökningen

Innan själva undersökningen görs ett förtest för att få ett ungefärligt värde på din syn och en antydning på vad du kan ha för synfel. Då får du bland annat titta in en autorefraktor, en apparat som mäter hur ljuset förändras när det kommer in i ditt öga. I det här steget utför vi även en ögontrycksmätning, där vi kan upptäcka risk för starr.

alt

Under synundersökningen

När du väl är i undersökningsrummet frågar din optiker dig om vilka symptom du upplever, dina tidigare erfarenheter av synhjälpmedel samt ditt hälsotillstånd i allmänhet för att kunna göra en ordentlig bedömning. Sedan får du titta genom mätinstrument samt på olika syntavlor för att undersöka hur du ser både på avstånd och på nära håll.

alt

Efter synundersökningen

Synundersökningen avslutas med en diskussion om vilka lösningar som passar just dina behov. Du får råd och rekommendationer från din optiker samt möjligheten att känna på dina nya glas med provbågar. Om vi skulle upptäcka indikationer som vi inte kan åtgärda skickar vi dig vidare till en ögonläkare för fortsatt utredning.

alt

Få hjälp att hitta rätt bågar

När du hittat rätt glas är det självklart dags att hitta rätt bågar också. Vi är inte nöjda förrän du är nöjd. Därför hjälper våra säljare dig mer än gärna att prova olika bågar, med massa tips och inspiration. När du bestämt dig för en båge skickas de genast iväg för tillverkning och inom en kort tid kan du hämta ut dina nya glasögon som är perfekt anpassade efter dig. Se stora delar av vårt utbud på bågar här.

Vilket glas är rätt för just dig?

Enkelslipade, progressiva eller färgskiftande glas? Att ha rätt glas som är anpassade efter dig och dina behov är helt avgörande när det kommer till dina nya glasögon. Vilket glas du borde välja beror såklart på din syn, men även din livsstil. Läs mer

*Få kostnadsfri ögonundersökning helt utan köpkrav gäller glasögon, ej linser recept och intyg. Eller välj 710 kr rabatt på glas/båge vid köp av kompletta glasögon. Erbjudande går ej att kombinera med varandra.