Kontor- och Datorglas

Kontor- och datorglasögon, eller terminalglasögon, är särskilt lämpliga för de som arbetar flera timmar framför en skärm, Det är något som kan vara påfrestande för ögonen och det leder ofta till trötta och ansträngda ögon, samt symptom som huvudvärk, nacksmärta och trötthet. Många av dessa problem kan förebyggas genom att använda kontor- och datorglas.

Vad är kontor-och datorglas?

Som namnet antyder är det glas anpassat för personer som arbetar framför skärmar hela dagen. Men detta glas funkar såklart även utmärkt på fritiden, särskilt om du spelar mycket tv-spel, sträcktittar på serier eller scrollar mycket på mobilen. Glaset är optimerat för skärmanvändning och skyddar mot det skadliga blå ljuset som avges från skärmar. Vilka kontor- och datorglas du ska välja beror på dina individuella behov, livsstil och skärmvanor.

Våra olika kontor-och datorglas

Här kan du läsa lite kortfattat om vad vi erbjuder för olika typer. Upptäck vilka terminalglasögon som passar dig och dina behov bäst. Du är även välkommen in till oss för mer djupgående information och vägledning.

EasyWork™

Ett progressivt glas där synområdet är anpassat för dagens digitala behov. Rekommenderas för dagligt arbete, då det finns behov för skarpt seende på alla avstånd. Detta glas ger optimal synkomfort och hållning, som i sin tur minskar risken för trötta ögon och nacksmärta.

EasyWork™ Mid Distance

Få en bekväm och naturlig arbetsställning, med breda zoner och ett bra seende på när- och mellanavstånd. Med EasyWork™ Mid Distance är det möjligt att hålla huvudet i en naturlig ställning, vilket ökar bekvämligheten och minimerar risken för nacksmärtor.

Pulseo™

Vår nästa generation av enkelslipade glas. Speciellt anpassat för synbeteendet hos 18–40-åringar, som använder digitala enheter i större omfattning. Den extra plusstyrkan i glasets nedre del ger avlastning som hjälper dig behålla skärpan samt avslappnade ögon.

EasyFun™

Ett enkelslipat glas som är idealiskt för barn och ungdomar som spenderar mycket tid framför digitala enheter. Designen ger optimal skärmkomfort genom att minska belastningen på ögonen. Denna typ skyddar mot skadligt blått ljus och är lämpligt för barn.

Vill du delbetala ditt köp?

På Aoptik erbjuder vi en rad olika betalningsalternativ. Hos oss har du möjlighet att betala i den takt som passar dig. Du kan bland annat välja att delbetala i 12 månader, helt utan ränta och avgifter.

Läs mer

© 2023 Aoptik